A blokkolásról

Go down

A blokkolásról

Témanyitás by oltibi1101 on Szer. Május 22, 2013 8:17 pm

Gondoltam egy nagyot, és úgy döntöttem, hogy írok egy kis összefoglalót a blokkolások legfontosabb tudnivalóiról, amennyiben igénylitek. Hátha valakinek megjön a kedve ahhoz, hogy belevágjon egy nagy kalandba! Vagy már az is lehet, hogy bennetek van a szándék kipróbálni ezt a fajta kihívást is, csak kevés az információtok róla. Esetleg tudok segíteni benne.
Ha szeretnétek a témáról bővebben olvasni, csak írjatok ide, vagy nekem e-mailt, és összeszedem magam meg a gondolataim, aztán írogatok kicsit. Addig is további szép napot!

Tehát itt az első szeminárium, amit mindjárt az elején fontosnak tartok elmondani. Mégpedig ez a generalokról szól. Tudom, van köztetek olyan, aki ezeket a dolgokat tudja, mert már régi motoros. Vagy nem is teljesít advot blokkolással, mert kockázatosnak véli, ezért nem is érdekli az, ami itt leírásra kerül. Vitathatatlan, van benne némi kockázat. De, egy klasszikus mondás szerint: Aki nem kockáztat, nem iszik pezsgőt! Smile
Szóval a generalok! Alapvetően háromféle típussal találkozhatunk a játékban: Normal, fast, veteran.
Ebből az első és az utolsó típust mindenki ismeri azt hiszem. A középső azonban egy gyűjtőnév.
Azt takarja, hogy
1. a general fele annyi idő alatt utazik otthonról egy advba, mint egy normal gen,
2. fele annyi idő alatt regenerálódik sérülés esetén, mint egy normál gen,
3. fele annyi ideig harcol egy csatában, mint egy normál gen.
Éppen ezért blokkolásra ALKALMATLAN!, hacsak egy guide nem engedi meg. Bár én ilyennel még nem találkoztam. Ilyen fast generalnak számít a Battle Hardened General (BHG) és a Grim Reaper. Ezen megállapítások a veteránra is igazak!
Vannak olyan estek, ahol pl. blokkolunk egy campet egy normallal és egy leadert támadunk két lépcsőben egy gennel majd egy veteránnal. Ha a guide azt írja, hogy első lépcsőben használj BHG-t (Battle Hardened Gen), akkor feltétlenül azt kell használni, vagy Grim Reapert. Ellenkező esetben elbukhatjuk a blokkolást, hiszen a blokkolási idő, meg a leader legyőzésére szánt idő ennek megfelelően van kikalkulálva! Persze, ha nincs sem BHG-nk, sem Reaperünk, de van két veteránunk, akkor az is megteszi, mert harci sebesség szempontjából az is fast gennek számít. De ez csak az igazi burzsulyoknak adatik meg! Very Happy
Pillanatnyilag annyi lenne, amit a genekről össze tudtam hordani. Ha valakinek van ehhez hozzáfűznivalója, mert valamit kihagytam, vagy rosszul írtam, szívesen veszem a kiegészítést, kiigazítást.
És még néhány nagyon fontos gondolat a végére. Ha úgy döntesz, hogy blokkolásra adod a fejed, lehetőleg legyenek nyugodtak a körülmények körülötted. Nagy odafigyelést igényel, hogy ne kavard össze az egységeket, generálokat, célpontokat! Lehetőleg mindig teszteld le a guide ajánlásait egy csata szimulátoron elsőnek feltétlenül, de később sem árt az óvatosság! Indítás előtt még egyszer ellenőrizd a beállításaid, hogy valóban megfelelnek-e a szükségesnek, illetve a beállítások után nyomtál-e OK-t! Ha bizonytalan a net kapcsolat, inkább hagyd ki a blokkolást.
Mindig legyen "menekülési terved" arra az esetre, ha interceptelik (szép szó lett belőle Smile ) a genedet. Vagyis tudd, hogy melyiket kell visszahívni előbb. Soha ne hagyd magára a már elindított geneket! Az ördög nem alszik! Maradj résen!

Tudom, ezek olyan szájbarágós instrukcióknak tűnnek, de higgyétek el, a rossz tapasztalat beszél belőlem! Én is mindig akkor szívtam meg, amikor túl biztosra mentem és hagytam, hogy rutinszerűvé váljék egy blokkolás.
És még egy jó tanács a végére: ha most barátkozol a blokkolással, kezdd egy egyszerű advval, mint pl a Dark Priest. Ha el rontod sincs túl nagy baj, mert nem olyan nagyok a veszteségek.

Csak bátran merjetek belevágni, higgyétek el, megéri! Sok sikert és jó lootokat kívánok a következő fejezet megírásáig is!

Szóval itt a következő "lecke".
Hunor barátunknak volt egy kérdése az időzítésekkel, generál indításokkal kapcsolatban. Erről próbálok egy kis összefoglalót adni.
Tehát, ha valaki blokkolásra adja fejét, mindenképpen előbb valamilyen guidot használjon a kiválasztott advjához. Ott aztán minden szépen le van írva, hova kell helyezni a generálokat, mikor és milyen sorrendben kell indítani őket, milyen összeállítást kell alkalmazni. Ha valaki figyelmesen tanulmányozza ezeket a leírásokat, sokat tanulhat belőlük. Többek közt azt is, hogy mi alapján dönti el a guide készítője, hogy hova helyezi a geneket és mikor indítja őket.
Válasszatok egy advot, állítsatok be legalább egy recruitot az egyik gennél, válasszátok a "harc" ikont, majd vigyétek a pointert az egyik camp fölé. Látni fogtok egy útvonalat zászlócskákból kirakva. Ezeknek a zászlóknak meghatározott számuk van. Az indítások idejének kiszámításához nem kell tudni, hogy két zászló közti távolságot mennyi idő alatt tesz meg a generális! A lényeg a következő: ha egy blokkolásra szánt gen mondjuk 15 zászló köz alatt éri el azt a campet (az utolsó zászló és a camp köze is beleszámít a példában írt 15 zászlóközbe, valamint a saját tábor és az első zászló köze szintén!), amit blokkolni fog, akkor a csatába küldött másik generálnak 15 zászló köz alatt csak a blokkolt camp intercept zónájának a határáig szabad elérnie! Tehát, ha a generálok úgy vannak elhelyezve a térképen, hogy ez a faltétel teljesül, akkor szoros egymásutánban lehet a geneket indítani. Nem árt azért várni egy kicsit, mondjuk a dobpergés végéig, vagy majdnem a végéig, nehogy túl hamar az intercept zónához érjen a támadó generál. Ez alól akkor van kivétel, ha a guide külön felhívja rá a figyelmet, hogy nagyon gyorsan kell küldeni a geneket egymás után. Ilyen a Dark Brotherhood központi campjének blokkolása (eredetileg 5-ös blokk!!), ahol x másodperc (talán 20) van megadva, hogy elindíts 5 blokkolót, plusz 1 támadót, majd itt már lazíthatsz egy kicsit, és úgy küldheted a második támadót. Smile
A fentebb leírt szabályt (a zászlókra gondolok) bármikor lehet használni mondjuk egyedi blokkolások kitalálására. Nekem volt olyan időszakom, mikor nem volt veteránom, de már nagyobb advokra is el szerettem volna menni, amihez nem volt normal genes leírás, vagy nem volt benne blokk. Kicsit el kezdtem kísérletezni, és néhány esetben találtam lehetőséget a blokkolásra. Csak egy kis időt kellett rászánni, és volt megoldás.
Mindig érdemes szem előtt tartani, hogy ha valaki először blokkolgat egy advon, akkor árgus szemekkel figyelje a történéseket, hogy nem rontott-e el valamit. Szinte mindig van idő visszahívni a generálokat. Aztán az előző hibából tanulva már módosítva lehet elindítani a következő kísérletet.
Még két dolog: nem árt észben tartani, hogy ha megjelenik az útvonal, amin egy tábornok haladni fog a célja felé, ha beleesik az útja egy camp intercept zónájába, akkor pirosan világít ez a zóna. Tehát, ha a camp nincs időben blokkolva, a genünket "elfogják". Ezen visszajelzés alól kivételek a trap-ek, amik ugye nem jelzik az intercept zónájukat. Tehát ilyen térképeken fokozott óvatosság ajánlott!
Remélem ismét tudtam némi hasznos információt csepegtetni felétek. Várom további észrevételeiteket, kérdéseiteket, hogy tudjam tovább szerkeszteni ezt a kis bejegyzést. Smile


A hozzászólást oltibi1101 összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jún. 04, 2013 9:44 pm-kor.

oltibi1101
Tag

Posts : 5
Join date : 2013. May. 21.

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by mhorpheus on Szomb. Május 25, 2013 8:15 am

Én szívesen olvasnék egy ilyen irományt.
Bár blokkokat aktívan használok, de lehet van amit nem tudok Smile
Ha kell valami segítség vagy lelki támasz akkor szólj nekem nyugodtan Very Happy
avatar
mhorpheus
Admin

Posts : 50
Join date : 2013. May. 08.

http://huss-tso-guild.userboard.net

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by hunor on Hétf. Május 27, 2013 5:34 pm

Szia!
Kösz, hogy rá szántad erre az időt, már is okosabb lettem hiába játszom már ilyen régen. Fogalmam sem volt arról, hogy a norm és a többi gen nem egyforma sebességgel harcol! De a legnagyobb gondom a blokkal kapcsolatban, hogy nem tudom hogyan indítsam őket. Tehát milyen időközökkel vagy egyszerre? Próbálgattam már néhányszor de mindig sikertelen volt.Többnyire bevonzotta az ellen a második gen-t is. Utána meg ráment a célpontra és bukta Smile
avatar
hunor
Tag

Posts : 2
Join date : 2013. May. 15.
Age : 70

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by mhorpheus on Szer. Május 29, 2013 2:49 pm

Én a kalandokat többnyire leírás alapján csinálom, mostanában rászoktam a killste-féle guid-ra (az se mindig tökölétes), abban pl ha blokk van akkor leírja hogyan kell csinálni. Ha round blokk van akkor többnyire úgy kell felállítani a táborokat hogy sorrendben egymás után indítva jó lesz. Ha spéci blokk van akkor meg van külön kép, hogy az egyik generálnak meddig kell elballagnia, vagy pontosan hova kell elérnie, hogy a másikat azonnal indítva jó legyen az időzítés. Ez utóbbi neccesebb, szívtam már vele, de sztem ennyi belefér. Bár amikor bukik az ember egy 3 napos adv-nál 300C-t akkor nem biztos hogy ilyen bizakodó marad Very Happy
avatar
mhorpheus
Admin

Posts : 50
Join date : 2013. May. 08.

http://huss-tso-guild.userboard.net

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by FireKnight on Szer. Május 29, 2013 8:47 pm

Egyszer rászánom magam, és megcsinálok egy guide-ot magyarosítva, hogy egyértelmű legyen. Szerintetek melyiket kéne először?
avatar
FireKnight
Tag

Posts : 16
Join date : 2013. May. 11.

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by Pozse on Csüt. Május 30, 2013 11:13 am

Valamelyik kisebb advot, mondjuk a Witchet, Horsebackot vagy a Dark Priestet szerintem

Pozse
Tag

Posts : 8
Join date : 2013. May. 21.

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by Epera on Csüt. Május 30, 2013 3:09 pm

A dark priestre lennének vevők szerintem is Smile amugy jó ötlet ez a magyarítás dolog, biztos sokan örülnének neki. Lehet hogy majd énis fordítok, ha lesz időm Smile

_________________
==== Epera ====
avatar
Epera
Tag

Posts : 63
Join date : 2013. May. 10.
Age : 22

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by oltibi1101 on Kedd Jún. 04, 2013 8:35 pm

Na eltelt egy kis idő, mióta utoljára erre jártam, és örömmel látom, hogy néhányan írtatok a rovatba. Kérdés is érkezett, meg bennem is van néhány infó még. Összeszedem a gondolataim, szerzek egy kis akaraterőt Smile, aztán folytatom. Így, hogy van miért, van kinek, nekem is lesz kedvem folytatni. Smile
Addig is, kérdezzetek bátran, mert ami nekem egyértelmű, és nem írom le, az nektek lehet, hogy homályos.

oltibi1101
Tag

Posts : 5
Join date : 2013. May. 21.

Vissza az elejére Go down

Re: A blokkolásról

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.